11 sty 2011

Czosnek chiński - ciąg dalszy nastąpił

Czosnek made in china nie dość, że jest mniej czosnkowy od polskiego, w smaku i kształtach, to... pleśnieje, zamiast schnąć. Więcej o tym czosnku napisałem tutaj.


A teraz kolejne sprawki w tym temacie wychodzą na jaw. PAP podaje, że skonfiskowano 144 tony chińskiego czosnku z przemytu, który udawał  niżej cloną cebulę. Do tego Czosnkowy Król miał przy sobie nielegalną  broń. Pewnie stwierdzi, że czosnek to artykuł kolekcjonerski sprowadzany na własny użytek, czyli coś jak dopalacz dodawany do chleba ;-) Ciekawe, kto będzie chciał z nim siedieć w jednej celi. Temu to dopiero z japy musi lecieć gęsty, czosnkowy opar :D

1 komentarz:

  1. A npsizczie tez z e czosnek z Chin zle sie smazy, toznaczy szybiciej gorzknieje niz polski.

    OdpowiedzUsuń