29 lip 2011

Parówka ze... skórek kurczaka! TFU!

Wierny Czytelnik przysłał mi link do strony o rynku drobiu. Poczytajmy:

Tuszki z kurczaków kosztują maksymalnie 5,5 złotego za kilogram. Ćwiartki 4 złote 40 groszy, podobnie skrzydełka. Filety też nie spuszczają z tonu, cenniki zaczynają się od 12 złotych. KURCZAKI - giełdy towarowe (CIACH).
Większość drobiu kupowana jest na świeżo, mrożonych zapasów praktycznie nie ma. Spore zainteresowanie jest teraz mięsem mechanicznie odkostnionym i skórkami z kurczaków do wyrobu np. parówek. Podrobami już mniejsze, co ma odzwierciedlenie w cennikach, pozostających bez zmian od ubiegłego tygodnia.

Lubicie parówki? Jeszcze? :D

Ciekawe, jaką nazwę noszą one w sklepie: Parówki z indyka babuni, Paróweczki z wiejskiej kureczki, Parówka z piersi drobiowej? ;-)

No bo czy ktoś kupiłby parówki ze skóry?

2 komentarze:

  1. a mój mąż tak lubi paróweczki... No może teraz przestanie to żreć ;)))

    OdpowiedzUsuń
  2. ja nigdy nie tknę parówek, nie kupuje naet tych luksusowych, berlinek innych to jedne odpadki nie wiadomo z czgo.

    OdpowiedzUsuń